Duurzame bedrijfskleding

Wij vinden dat duurzaam produceren de norm dient te zijn. Daarom werken wij uitsluitend met leveranciers die duurzaamheid, milieu, kwaliteit en goede arbeidsomstandigheden net zoals wij hoog in het vaandel hebben staan.

  • Custom made

  • Snelle levering

  • Advies op maat

  • B2B webshop

Verantwoord ondernemen

Onze kleding c.q. stoffen worden zoveel mogelijk geproduceerd in Europa door productie partners die we zorgvuldig hebben geselecteerd op basis van dat ze een eerlijke, veilige en respectvolle arbeidsomstandigheden garanderen voor hun medewerkers en toeleveranciers. Tevens dienen zij  verantwoord om te gaan met het milieu aspect zodat het milieu effect zo laag mogelijk is en de te leveren kwaliteit zo hoog mogelijk is.

Duurzame
materialen

Waar mogelijk gebruiken we in onze collecties stoffen die het minst belastend zijn voor het milieu. Zo worden tegenwoordig al zoveel mogelijk stoffen gemaakt van gerecycled katoen en plastic afval. Al het katoen wat we gebruiken wordt onder het Global Organic Textile Standaard en Fairtrade geproduceerd. Nieuwkomers onder de grondstoffen zijn Bamboe dit grasgewas is snelgroeiend en TENCEL® wordt gemaakt van het pulp van Eucalyptus  hout en wordt geproduceerd in gebieden waar landbouw geen optie is een lage milieubelasting en veel mogelijkheden als grondstof voor kleding.

Recycling

Het “Circuit Circular” retoursysteem is een praktisch en compact inzamelpunt voor alle kleding. Het bestaat uit een verrijdbare houder met zakken dat bij uw organisatie wordt geplaatst. Het is een middel om gebruikte bedrijfskleding efficiënt in het recyclingproces op te nemen. Afhankelijk van het product wordt het gerecycled tot de meest hoogwaardige optie. Het “Circuit Circular”programma is een initiatief van Circuit. Wij vinden dat bij een duurzaam product ook de retourlogistiek moet zijn geborgd. De zakken zijn zo vormgegeven dat ze in het normale logistieke proces vervoerd kunnen worden. Circuit komt de zakken ophalen en start het recyclingproces.

De kleding die wij retour ontvangen sorteren wij uit op basis van het materiaal van het kledingstuk. Dit zorgt ervoor dat ieder kledingstuk terecht komt in een recyclingproces dat zorgt voor een hoogwaardig eindproduct. Niet alle producten zijn nog niet `designed for recycling`. Hierdoor wordt het deel ingezet voor de productie van isolatiemateriaal en stoelen in de autobranche. Tevens worden textielsvezels ingezet voor oa: lantarenpalen, bloembakken, tafels, etc.