Arjen de Vries - Dragersvereniging Rijnmond

De Dragersvereniging Rijnmond bestaat uit zo’n veertig leden die tijdens uitvaarten in de regio Rotterdam de overledenen naar hun laatste rustplaats dragen. De vereniging had al beschikking over grijze en zwarte kostuums. Omdat er steeds meer vraag kwam naar een wat modernere, eigentijdse kleur, zijn onlangs voor alle leden blauwe pakken aangeschaft. 

Arjen de Vries, voorzitter van de vereniging: “We doen al zo’n twintig jaar naar volle tevredenheid zaken met Circuit Bedrijfskleding – onze kostuums hebben we bij Circuit aangeschaft – dus het sprak eigenlijk voor zich dat we ook voor de blauwe pakken voor hen zouden kiezen. Ze hebben ons enkele kostuums op zicht gestuurd, zodat we konden kijken wat bij ons zou passen. Het moest eigentijds zijn, maar ook niet té modern. De meeste van onze leden zijn boven de vijftig, dus de strakke ‘hoogwaterbroeken’ die momenteel in de mode zijn, zijn niet echt aan ons besteed. Circuit heeft ons daar perfect bij geadviseerd.”

Pasafspraken

Nadat de keuze was gemaakt, zijn alle leden bij Circuit langs gegaan voor een pasafspraak. Daar zijn de maten genoteerd en is meteen bepaald of bepaalde kledingstukken bijvoorbeeld ingenomen zouden moeten worden. Vervolgens is de kleding besteld en werden we keurig op de hoogte gehouden van de status van de bestelling.”

“Mooie, moderne pakken”

Goede ervaringen

“De kleding is in januari geleverd en ziet er heel mooi uit. Het pak is driedelig en elke drager heeft twee pantalons en twee verschillende kleuren stopdassen: cognac en lichtblauw. Van tevoren wordt met de opdrachtgevers afgesproken welke stropdassen er gedragen worden tijdens een uitvaart. Er hoort ook een blauwe overjas bij; die is wat korter en slanker gesneden dan onze zwarte en grijze jassen. Bij het afhalen van de pakken heeft iedereen de kleding gepast zodat er nog eventuele aanpassingen gedaan konden worden, maar alles zat meteen als gegoten. Dat doen ze bij Circuit heel goed.”